lördag 1 september 2018

Stöd Svarta Fårets Skol-och hälsoprojekt i Tanzania - Köp Moshi och Kilimanjaro.


Nu är nya höstfärger i både Moshi och Kilimanjaro på väg ut till butikerna tillsamman med ny fräsch design. För varje nystan som säljs går 3:- oavkortat till Project Newland som är Svarta Fårets skol- och hälsoprojekt i Tanzania. Läs om projektet längre ned på sidan. Svarta Fårets produkter hittar du här: Återförsäljare


                                   Kilimanjaro 2428                                           Moshi 2424

Vad är Project Newland?

Project Newland är ett skol- och hälsoprojekt som Svarta Fåret driver på plats i byn Newland i Tanzania. Genom försäljning av garnet Moshi ger vi barn möjlighet att kunna gå i skolan samt få en hälsosammare framtid med sjukvård.

Nu kan alla vi som älskar att sticka, samtidigt göra en enorm skillnad och säkerställa en bättre framtid för några av dem som har det svårast. Du bidrar automatiskt till projektet genom att köpa garnet Moshi, då 3 kronor på varje nystan går oavkortat till projektet.
När man vill göra skillnad behövs det mer än bara pengar – Man måste ta ansvar! Det är just det som gör Project Newland unikt, att det inte finns några mellanhänder utan vi själva är på plats och ser till att pengarna hamnar där de ska.

Målet är att säkerställa skolgång till ca 100 barn upp till klass 9.
Svarta Fåret har byggt upp Project Newland med hjälp av en volontär som är mycket engagerad i ett barnhem i Newland. Hon har goda kontakter i byn och känner många familjer och tillsammans med henne har Svarta Fåret varit på plats i Tanzania.
Svarta Fåret kommer regelbundet själva att besöka Newland och har därutöver kontaktpersoner på plats.
I:a januari 2017 började 20 barn i skolan tack vare bidrag från Project Newland och  i januari 2018 började ytterligare 10 barn med hjälp av projektet och de är uppdelade i tre olika klasser. Alla kommer från fattiga familjeförhållanden. Några lever med båda sina föräldrar medans andra lever med bara ena föräldern eller mor/farföräldrar. Två av barnen bor på ett barnhem, som ligger i samma byggnad som förskolan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar