måndag 6 november 2017

Vinn uppstickad sverigehalsduk - eller sticka en egen!

Sverige spelar mot Italien i VM-playoff på fredag.
VM-playoffen på Friends Arena sålde slut på två timmar och även returmötet ser ut att bli utsålt. Sverige har inte vunnit mot Italien sedan 1998 men nu håller vi tummarna att det blir ändring på det.

Är du en av dem som skall gå på matchen på fredag eller kanske skall du följa matchen på tv från hemmaplan? Tag chansen att vinna en uppstickad sverigehalsduk som du kan ha på dig då och även senare såklart. Är du en snabbstickare kan du sticka den själv också, beskrivningen hittar du längre ned på sidan.För att vara med och tävla om halsduken vill vi att du svarar på följande fråga:
I vilket land spelas vm-slutspelet i fotboll 2018?
Maila ditt svar till blogg@svartafaret.se
Senast onsdag 8 november klockan 12.00 vill vi ha ditt tävlingsbidrag så att vi hinner skicka halsduken i tid. Vinnaren kontaktas per mail.
(När du är med och tävlar blir du även registrerad till Svarta Fårets kostnadsfria nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer runt den 20:e varje månad och innehåller information om våra senaste nyheter och gratisbeskrivningar.)


BESKRIVNING
Sverigehalsduk
ULRIKA, 100% superwash ull

Storlek: ca           17x160  cm
Garnåtgång:         3            n.fg 1 (blå 70)
                            3            n.fg 2 (gul 31)  
Garnalternativ:    Soft Lama, Freja. Observera att garnåtgången
                            blir annorlunda i en annan kvalité.
Stickor:                Svarta Fåret 4½ mm

Masktäthet: ca 28 m mönsterstickning på st 4½ = 10 cm. OBS! Kontrollera masktätheten noga. Stickar du för fast, byt till grövre stickor. Stickar du för löst, byt till finare stickor. Stämmer inte masktätheten får plagget fel mått och angiven garnåtgång kan ändras.

Mönster: kantmaska (kantm) ingår i mönstret.
Varv 1 (räts): X 3 rm, 1 am X, upprepa X – X och sluta v med 3 rm.
Varv 2 (avigs): 1 rm, 1 am, X 3 rm, 1 am X, upprepa X – X och sluta v med 1 rm.
Upprepa dessa 2 varv.

HALSDUK
Lägg upp 47 m med fg 1 på st 4½ och sticka mönster enl ovan. Börja med varv 2 = avigs. Upprepa därefter varv 1 och 2 tills arb mäter 10 cm. Byt till fg 2 och fortsätt sticka mönster i 10 cm. Fortsätt randa med 10 cm per fg tills halsduken mäter ca 160 cm. Maska av i mönster ej för fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar