tisdag 29 augusti 2017

Project Newland - Svarta Fårets skol- och hälsoproject i Tanzania!

Med stor spänning har vi nu glädjen att presentera Svarta Fårets skol- och hälsoprojekt i Tanzania: "Project Newland"

Sticka för en bättre framtid - var med och stöd Project Newland!

I över ett år har Svarta Fåret arbetat med Project Newland "bakom kulisserna" och 1 januari 2017 började 20 barn i åldrarna 6-7 år i förskolan/skolan. De här barnen hade inte haft möjlighet att gå i skolan utan stöd från Project Newland. Utöver skolgången har barnen genomgått läkarudersökning och försetts med sjukförsäkring.

Hittills har Svarta Fåret finansierat Project Newland på egen hand men från och med nu får Du chansen att hjälpa fattiga barn i byn Newland till en bättre framtid. Vi har nu i augusti lanserat en ny garnkvalitet som heter Moshi. 3:- per nystan Moshi går oavkortat till Project Newland. Unikt med Project Newland är att Svarta Fåret själva är på plats i Tanzania och driver projektet, utan några mellanhänder.

Project Newland har en egen hemsida: www.svartafaretnewland.se
Där kan du läsa allt om projektet samt hitta var du kan köpa garnet Moshi. Det finns även en blogg på hemsidan som handlar om projektet.

Moshi består av 80% ull och 20% alpacka och har samma masktäthet som Tilda & Tilda Bamboo. Så du kan alltså sticka med Moshi efter Tildabeskrivningar! :-)
1 kommentar:

  1. Underbart!!!
    Här ni tvättråd för detta så investerade garn?

    SvaraRadera