måndag 26 september 2016

Mysteriestickning Frost - Information


Nu drar det ihop sig till en ny mysteriestickning och den här gången blir det i Frost. Frost är en härlig ullkvalitet som finns i både multifärger och i enfärgat. Med sina 75% ull och 25% polyamid är det ett både varmt och slitstark garn.

För dig som inte har stickat i Frost tidigare kan du hitta mer info om garnet och dess färgskala här. Det finns ett brett utbud av design i Frost, garnet  passar till allt från små accessoarer till hela plagg.

Mysteriestickningen drar igång måndag 3 oktober och kommer att innehålla totalt 4 delar som presenteras varannan dag, dvs måndag, onsdag, fredag och söndag.

I den här mysteriestickningen kommer vi att sticka en accessoar i stl "onesize Dam".

Du behöver:
2 nystan Frost (Ej i samma färg utan välj gärna två kontrasterande färger, som inte är för lika. Gärna en multifärg och en enfärgad)

Strumpstickor 2½ och 3.
Går även bra att sticka med magic loop  men beskrivningen är efter srumpstickor.
Stickfasthet: 28 m slätst på strumpstickor 3 = 10 cm

För dig som vill ha lite "hjälp på traven" med att välja färger så kan vi meddela att vi har stickat upp 2 ex av accessoaren i dessa två färgkombinationer, och de tycker vi blev jättebra :-)

Färgkombination 1: Färg1 =638, grå/vit & Färg 2 = 401, svart
Färgkombination 2: Färg1 = 641, regnbågsfärger & Färg 2 = 468, marinblå

Gå gärna med i Facebookgruppen Svarta Fåret KAL, där kan du diskutera med likasinnade och dela bilder med varandra under arbetets gång :-)

Precis som på vår förra mysteriestickning kommer det avslutas med en tävling då ni kan skicka in bild på er KAL och du har då chansen att vinna garn till ett värde av 500:- . Mer info om detta kommer.

1 kommentar: