lördag 13 augusti 2016

Var med och virka eller sticka på Svarta Fårets Virtuella Filt!


Tilda är ett populärt virk&stickgarn och finns i drygt 50 färger. Tänk vad många härliga färgkombinationer man kan göra med detta.

Vi kommer att samla in Bilder på virkade och stickade rutor i Tilda och sammanställa dem bredvid varandra i ett bildbehandlingsprogram till en "virtuell filt".

Vår tanke med detta är dels att det är kul att göra något tillsammans och spännande att se vad slutresultatet blir. Hur kommer rutorna att se ut? Vilka tekniker? Vilka färger kommer att användas? Hur kommer rutorna att passa ihop?

Vill Du vara med och virka/sticka på Svarta Fårets virtuella filt?

-Virka eller sticka din favoritruta i garnet Tilda, valfria färger. Rutan böra vara ca 10 x10 cm men det är inget exakt mått, vi anpassar det i programmet sedan.

-Tag en bild på din ruta med kamera eller mobilkameran och maila bilden oss senast 19 september: blogg@svartafaret.se

När vi har monterat ihop rutorna kommer vi dels att visa upp det här på bloggen men vi kommer också att lägga ut en länk så att du kan ladda ned den som en PDF. Kanske vill du skriva ut den, rama in och ha den som en tavla på väggen?

Eller skicka in Pdf:en till något företag som gör trycksaker: såsom brickor eller koppar med tryck på. Ja, det finns massa roligt man kan göra med detta!

Vi kommer även att belöna "bästa rutan" med 500 g Tildagarn, blandade färger. (Svarta Fårets designavdelning utser en vinnare)

Några tips när du fotar. 
Lägg rutan på ett vitt/ljust underlag och fotografera den rakt uppifrån, så att det blir en bra vinkel. Försök att komma så nära rutan som möjligt när du fotar.

Något såhär tex skulle din bild kunna se ut:
 OBS! Vi kan max ta emot 100 bilder, vi kommer att lägga till ett meddelande här i inlägget med röd text om vi märker att det börjar närma sig det antalet.

Vid eventuella frågor, maila: blogg@svartafaret.se eller skriv i kommentarsfältet till detta inlägg (det tar dock ett tag innan din kommentar blir synlig)
4 kommentarer:

 1. Ska man hitta på mönster själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får använda dig av vilket mönster du vill :-)Det behöver inte vara "egendesignat" :-)

   Radera
 2. Ska man hitta på mönster själv?

  SvaraRadera