måndag 25 maj 2015

Midsommar virk-along. Virkad midsommarkrans i Tilda och Candy.

Hoppas du vill hänga på vår midsommar virk-along, där vi tillsammans virkar en midsommarkrans fylld med färgglada blommor och blad samt en och annan fjäril :-). Idag presenterar vi själva stommen som virkas i Tilda fg 584. Allt eftersom dyker det upp beskrivningar till blommorna som skall pryda kransen här på bloggen och detta kommer att pågå fram till 12 juni ungefär. På onsdag kommer beskrivning till första blomman och då kommer även en översikt på vilka färger i Candy (mininystan i bomull på 10 g) som kommer att ingå i kransen, om du vill förbereda och ha allt samlat hemma. Vill ni visa upp era kransar under virk-alongen kan ni göra det på  Instagram #svartafåretmidsommarkrans eller vår Facebook-sida (i kommentarsfälten till något av Virk-along inläggen)Garn: 2 nystan Tilda färg 584, skogsgrön. (virkas i dubbelt garn)
Fyllning: Vadd
Tillbehör: grov nål att sy ihop med.
Virknål: 4
Virkförklaringar hittar du under etiketter Virkskola i högra spalten:

Virka 22 lm i DUBBELT garn och slut till en ring med en sm. Virka runt runt med fm tills du har den längd du önskar ( Vi virkade 126 varv och den är tänkt till en 11-åring). Fyll med vadd allt eftersom. När "korven" är klar så sy ihop den i ändarna till en ring. Fäst garnet. 

Nu är ringen klar, så virkar vi första blommorna och börjar att dekorera den på onsdag.


4 kommentarer:

 1. Jättefin " korv ". Tror ni den kan passa en 12-åring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag för det blir lite stretch i den. Dessutom blir det lite garn över så vill du göra den något större funkar det att virka till några varv! :-)

   Radera
 2. Funderar på att virka den till min 3-åring, men frågan är om det räcker att korta ner korven eller om jag måste minska på tjockleken också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir ganska anpassningsbar. Har provat den här kransen även på en stor 4-åring och han kan också ha den. Några varv kortare går nog bra utan att minska på tjockleken, annars ta bortta bort 3-4 lm på tjockleken? :-)

   Radera