fredag 27 februari 2015

Tilda Bamboo - nyhet från Svarta Fåret. Gratis beskrivning till stickad disktrasa!

Nu finns vårt kära Tildagarn i 100% naturmaterial: TILDA BAMBOO
Tilda bamboo består av 50% bambu/50% bomull och finns i 10 milda färger. Det finns två A4-häften som innehåller mycket fint stickat till babyn.Tilda Bamboo har samma sträckning som Tilda så du kan även sticka/virka efter alla våra Tilda-mönster.

Förutom att materialet bambu är mycket mjukt och behagligt mot kroppen så har det hälsosamma egenskaper. Bambu är naturligt antibakteriellt, antiseptiskt och antistatiskt vilket gör det bakteriefritt och luktfritt. Dess yttersta andningsförmåga håller bäraren bekväm och torr under en längre period.
För bästa resultat tvätta plaggen ut och in, välj ett kortare tvättprogram med låg centrifugering och lufttorka plaggen på en plan yta.

Vi har stickat en disktrasa av Tilda Bamboo. Den är väl beprövad hemma i köket och godkänd av alla familjemedlemmarna med bra uppsugningsförmåga. Den torkar även snabbt. 

Till kläder skall du köra skontvätt, 40 grader, och helst i tvättpåse. Men den här disktrasan kan du köra i 60 grader vid behov.

Tilda Bamboo är helt nyinkommet och finns/är på väg till en butik nära dig. :-)
Här ser du en lista över butiker som för Svarta Fårets produkter: Återförsäljare Disktrasa i Tilda Bamboo

Mått: Ca 15 x 15 cm

Garn: Tilda Bamboo
Stickor:3½
Lägg upp 45 maskor och sticka räta maskor tills disktrasan blir lika lång som bred. Maska av.  Klipp av och fäst garnetLadda ned som PDF: Disktrasa Tilda Bamboo

5 kommentarer:

 1. För en som inte kan sticka, kan man virka stolpar istället? Borde väl få samma uppsugningsförmåga ändå :-) Hälsningar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det går säkert utmärkt. Eventuellt att det bli lite skillnad i "torktid" då det blir lite tjockare när man virkar, men det är säkert marginellt! Vi kommer att testa att virka en disktrasa med, så vi återkommer med resultat inom kort! :-)

   Radera
  2. Mossvirkning tror jag kan funka bra med! Det blir ju lite "tunnare" :-)

   Radera
 2. Garn med bambu passar inte så bra till disktrasor då tvättrådet är 40 grader!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för din kommentar. Vi har gjort ett tvätt-test i högre temperaturer och du kan läsa om det här: http://svartafaretab.blogspot.se/2015/09/fler-monster-pa-stickade-och-virkade.html

   Radera