onsdag 24 juli 2013

Virkade armband 
 
  
Såhär virkar du dessa armband:
*Garn: Candy  (Klicka på länken för att se alla färger som finns)
*Virknål: 2,5 eller 3 (prova dig fram vad som blir bäst. Vet du med dig att du virkar löst så ta virknål 2,5 och om du virkar hårt så ta virknål 3)
Pärlor: 4 mm glaspärlor
Trä på ca 25 glaspärlor på nystanet med hjälp av en nål innan du börjar virka.
Virka 2 lm. Skjut fram en pärla och ta upp garnet bakom den och virka en lm. Virka en lm. Skjut fram en pärla till och virka en lm. Virka en lm. Fortsätt att virka på detta viset , så att varannan luftmaska innehåller en pärla och varannan inte. När pärlorna är slut så virka 2 lm.

*Nu skall du virka tillbaks på lm-kedjan, på sidan bakom pärlorna som bilden visar. Virka 2 fm i första lm. Virka en lm "förbi" lm med en pärla. Virka en sm i lm som är mellan två pärlor. Fortsätt på detta sättet, alltså varannan lm och varannan sm ( sm virkas i lm mellan pärlorna). I sista lm virkas 2 fm (Vänster bild)

* Nu skall du virka tillbaks på andra sidan av pärlorna och det gör du på samma sätt: En lm förbi pärlan och sedan en sm i lm som var mellan pärlorna. Denna lm är samma lm som du virkade i från andra hållet. Ansluta med en sm i första fm. Klipp av och fäst tråden (höger bild)*Vik garnet dubbelt, ca 2 dm. För virknålen genom ena änden av armbandet  och dra igenom det. (Vänster bild)

 *Virka 13 lm med dubbelt garn.
Klipp av garnet och dra genom sista biten. (höger bild)
Vill du piffa till det lite kan du trä på en pärla här med innan du fäster med en dubbelknut.
*Gör likadant på andra sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar