lördag 20 juli 2013

Virkad fjäril utan några trådar att fästa!
Fjärilar är vackra små varelser.
Visst blir man glad när man ser en fjäril?
Dessa är lätta att virka plus att det inte är en massa lösa trådar att fästa. De två garnändarna blir antenner.
Mönstret är gjort efter garnet Candy och med virknål stl 3.


*Lägg upp 19 lm. Virka 4 fm i 2:a lm från nålen. Virka därefter sm i följande 5 lm (vänster bild)
* Nu skall du virka den första bakre vingen, i de tre kommande lm. I första lm virkar du en sm plus en lm och en st. I andra lm virkar du 3 st, i tredje lm virkar du en st, en lm och en sm. (höger bild)                                                                                                                                                     *I de tre kommande lm skall du virka den första främre vingen. I första lm virkar du en sm, en lm och en st. I andra virkar du först en lm, sedan en dst, en lm, en trst, en lm, en dst, och i tredje lm virkar du först en lm, sedan en st, en lm och en sm. (vänster bild)
*Nu skall du virka andra främre vingen och upprepar precis samma moment i de tre kommande lm som på första främre vingen du precis virkade. Alltså: I första lm virkar du en sm, en lm och en st. I andra virkar du först en lm, sedan en dst, en lm, en trst, en lm, en dst, och i tredje lm virkar du först en lm, sedan en st, en lm och en sm. (höger bild)


* Nu virkar du den andra bakre vingen i kommande tre lm, på samma sätt som den första bakre vingen: I första lm virkar du en sm plus en lm och en st. I andra lm virkar du 3 st, i tredje lm virkar du en st, en lm och en sm. (vänster bild)
* Virka en sm längs ut på första bakre vingen och klipp av och dra igenom garnet. Lämna minst 1 dm garn. (höger bild)


 

*Trä på garnet, som du nyss klippte av, på en nål. Sy ihop hålet mitt på fjärilen, från undersidan, och sy sista stygnet ungefär där du vill att antennen skall vara. (vänster bild)
* Vik fram kroppen och huvudet på ovansidan av vingarna och sy fast den med det andra garnet. (höger bild)


*Se till att garnändarna hamnar nära varanda längst ut på huvudet på fjärilen. Knyt en råbandsknop (vänster bild)
*Så här ser undersidan på fjärilen ut nu. (höger bild)
Nu är det bara att klippa av garnändarna i valfri längd = antenner

4 kommentarer: